Waarom zonnepanelen?

11 voordelen van zonnepanelen

Duurzaam en energiezuinig leven wordt steeds populairder. Het is belangrijk voor het milieu en kan flink wat financiële voordelen opleveren. Met zonnepanelen op je dak gebruik je de zon als belangrijkste energiebron voor je huishouden. Gratis en voor niets. Twijfel je nog over het aanschaffen van zonnepanelen? Wij overtuigen je graag met deze 11 voordelen:

1. Lagere maandlasten

De kosten van energie stijgen regelmatig en door het gebruik van zonnepanelen kun je hier flink op besparen. Door zelf zonne-energie op te wekken, hoef je niet of nauwelijks elektriciteit van het energiebedrijf af te nemen. Op die manier kun je op jaarbasis flink besparen op je energiekosten.

2. Snel terugverdiend

De aanschaf van zonnepanelen is over het algemeen een grote investering. Maar zodra de eerste zonnestraal op je panelen schijnt, begint het terugverdienen. De maandelijkse besparing op energiekosten maakt dat je de investering in relatief korte tijd terugverdient. En maak je gebruik van subsidies of fiscale voordelen, dan verdien je de investering nóg sneller terug.

3. Minder uitstoot van schadelijke stoffen

In tegenstelling tot andere vormen van energieopwekking, is er bij het opwekken van zonne-energie geen sprake van uitstoot van schadelijke stoffen. Omdat er geen broeikasgassen zoals CO2 vrijkomen, helpt het gebruik van zonnepanelen om de opwarming van de aarde af te remmen.

4. Je huis stijgt in waarde!

Het opwekken van zonne-energie is in de huizenmarkt iets heel positiefs. Zonnepanelen op het dak van je huis of bedrijfspand zorgen er daarom voor dat de waarde van je huis omhoog gaat. Of je nu een bestaand huis of een nieuwbouw huis van panelen voorziet, bij verkoop van het pand zul je zeker merken dat de waarde is gestegen.

5. Weinig onderhoud

Er zijn weinig manieren van energieopwekking die zo makkelijk en gebruiksvriendelijk zijn als het gebruik van zonnepanelen. Na installatie door een deskundige installateur heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar! Periodieke controles en regelmatig schoonmaken zijn dan ook niet nodig. De aangesloten panelen doen al het werk terwijl jij geniet van gratis stroom.

6. Zonne-energie is duurzaam

Je hoort er regelmatig iets over in het nieuws: onze fossiele brandstoffen raken op. Dat is een kwalijke zaak, die ons dwingt te kijken naar alternatieve manieren om energie op te wekken. Draag je daar graag je steentje aan bij, dan zit je met zonne-energie goed. De zon raakt niet op, dus daar kunnen we nog heel lang gebruik van maken.

7. Er zijn subsidieregelingen

De overheid maakt het graag aantrekkelijker voor je om zonnepanelen aan te schaffen. Door middel van subsidies en financiële voordelen hoopt men mensen te overtuigen om de overstap te maken naar zonne-energie. Dankzij deze subsidie is jouw investering minder groot en zul je de kosten van de zonnepanelen sneller terugverdienen.

Lees meer over subsidies  >>

8. Zonnepanelen hebben een lange levensduur

Zonnepanelen koop je niet voor even. De goede kwaliteit van materialen zorgen er voor dat er geen roest en slijtage plaatsvindt, ondanks de weersomstandigheden waaraan de panelen worden blootgesteld. Wie zijn zonnepanelen met zorg hanteert, kan er wel 25 jaar plezier van hebben. De moeite waard dus

9. Eenvoudig mee te nemen bij een verhuizing

Natuurlijk kun je bij de verkoop van je huis of bedrijfspand ook de zonnepanelen overdoen aan de nieuwe eigenaar. Maar meeverhuizen kan ook. Heel gemakkelijk zelfs. De installatie van de panelen kan dan op je nieuwe locatie weer in gebruik worden genomen zodat je ook daar schone en duurzame zonne-energie kunt opwekken.

10. Op vrijwel elk dak toepasbaar

Om zonnepanelen op een dak te installeren, hoeft het dak maar aan één belangrijke voorwaarde te voldoen: Er moet voldoende ruimte zijn. Het maakt daarbij niet uit of je een plat dak hebt of een schuin dak. Voor ieder soort dak bestaan speciale montagemethoden waarmee we de panelen op je dak kunnen installeren.

11. Verbeter het energielabel van je huis

Een zuinige woning betekent: Meer wooncomfort, een lagere energierekening en minder CO2-uitstoot. Een beter energielabel van je huis is dus goed voor het milieu én voor je portemonnee. Bij verkoop of verhuur van je huis moet je een energielabel kunnen geven. Hoe beter dit energielabel is, hoe gunstiger voor bijvoorbeeld de prijs van de woning. Door de woning energiezuiniger te maken met zonnepanelen verbeter je het energielabel aanzienlijk.

 

Ben je na het lezen van deze voordelen net zo enthousiast over zonne-energie als wij? Neem dan contact met ons op. We praten graag met je verder over de mogelijkheden voor panelen op jouw dak.